Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Crescători de cânepă prinşi în…

Crescători de cânepă prinşi în flagrant. Niciun cuvânt despre dosarul „heroina”

 Acum câteva zile, ofiţerii Direcţiei „Antidrog» a MAI au depistat pe traseul Şoldăneşti-Copanca, într-un lan de floarea soarelui cu o suprafaţă de 80 de ari, circa 300 plante de cânepă. Preţul total al stupefiantelor pe piaţa neagră constituie circa 160 mii de lei. Proprietarul lotului este un locuitor din satul Parcani, raionul Şoldăneşti, în vârstă de 41 de ani.

Şi în satul Nicoreni, raionul Drochia, într-un lan de floarea soarelui de 1,5 ha, proprietate a unui localnic, creşteau circa 1000 de plante de cânepă. Pe piaţa neagră, valoarea totală a substanţelor narcotice constituie 640 mii de lei.

Potrivit poliţei, suspectul are antecedente penale, fiind judecat anterior pentru comiterea unor infracţiuni similare.

Audiaţi de poliţişti, ambii proprietari au recunoscut că drogurile erau crescute pentru a fi comercializate pe teritoriul R. Moldova.

Cel de-al treilea caz a fost depistat într-o gospodărie din satul Moscovei, Cahul. Aici, pe un lot aferent casei au fost depistate circa 340 plante de cânepă. Valoarea acestor droguri pe piaţa neagră constituie circa 240 mii de lei.

În cele trei cazuri au fost iniţiate cauze penale în temeiul art.217, al.4 Cod Penal al R. Moldova „Circulaţia ilegală a substanţelor narcotice, psihotrope sau a precursorilor”. Conform legislaţiei în vigoare, persoanele culpabile de comiterea unor astfel de infracţiuni riscă închisoare de la 4 la 6 ani.

De la începutul anului curent poliţia a înregistrat 1591 cazuri legate de narcomanie.

În acelaşi context, MAI nu spune niciun cuvând despre dosarul „heroina”, în care figurează 200 kg de stupefiante, descoperite acum un an într-un vehicol care circula prin centrul Chişinăului.